Ekstremno nevreme, sprema se uzbuna: Više od 500.000 životinja se na smrt smrzlo

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 22:25

Ekstremno nevreme, sprema se uzbuna: Više od 500.000 životinja se na smrt smrzlo

Mongolija je podigla svoju spremnost za katastrofe na visoku uzbunu pošto je preko pola miliona grla stoke umrlo u ekstremno hladnom vremenu.

Ovo je pres služba mongolske vlade saopštila danas.

Mongolski premijer Luvsannamsrai Ojun-Erdene naložio je da se preduzmu sve moguće mere za prevazilaženje poteškoća u stočarskom sektoru i pružanje sveobuhvatne podrške stočarima, navodi se u saopštenju službe za štampu.

Do srede je umrlo ukupno 508.039 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grla stoke, navodi se, dodajući da su skoro sve provincije nomadske zemlje ove zime doživele teške vremenske uslove.

Mongolija je jedna od poslednjih preživelih nomadskih zemalja na svetu.

Promovisanje stočarstva smatra se najizvodljivijim rešenjem za diversifikaciju rudarske privrede zemlje bez izlaza na more.

Prema podacima Nacionalnog zavoda za statistiku, broj stoke u Mongoliji iznosio je 64,7 miliona na kraju 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.