Ekspresna sednica Skupštine grada, bez prisustva opozicije (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Nov.2015, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekspresna sednica Skupštine grada, bez prisustva opozicije (VIDEO)

Sednica Skupštine grada, koja je prekinuta u četvrtak, nastavljena je i završena danas prepodne. Više od četrdeset tačaka usvojeno je ekspresno, bez komentarisanja i rasprave ali i bez prisustva opozicije.
Usvojen je rebalans gradskog budžeta, odluke važne za rekonstrukciju Gorice i izlazak ovog preduzeca iz krize, zatim za Parking servis, Medianu i Toplanu. Usvojeni su i planovi generalne regulacije, koji omogućuju praktično razvijanje industrijskih zona.

Zasedanje je >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << trajalo samo dva sata, a ponovo su ga obelezili problemi, prekidanje i pokušaj blokade opozicije jer je – iz tehničkih razloga, izostao obećani direktni televizijski prenos.
Na sednici koja je, umesto planirana dva dana trajala samo dva sata, obrazložen je samo Predlog rebalansa ovogodisnjeg budžeta, dok su ostale odluke usvajane bez toga da se čuje obrazloženje, zato što je opozicija ponovo blokirala govornicu, što je vlast prevazišla tako što se niko od njihovih odbornika nije javljao za reč. Posle jedne desetominutne pauze, maltene na samom početku, nastavljen je rad ali je opozicija ubrzo napustila sednicu, zbog izostanka TV prenosa, pa je vladajuća koalicija, u tesnom kvorumu, nastavila da radi po tačkama dnevnog reda. Predsedavajući Nenad Stanković kaže da je Skupština imala legitimitet i da su sve odluke donete jednoglasno.
Po završteku ove, 37. sedenice SG, održana je još jedna, po hitnom postupku. Jedna tačka dnevnog reda – predlog inicijative Nove Srbije da se Nacionalni stadion gradi u Nišu. Inicijativa će biti prosleđena Vladi Srbije, najavljeno je po završetku sednice. Naredno zasedanje trebalo bi da se održi oko 25. decembra.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica po kratkom postupku, bez diskusije i opozicije

Izvor: juGmedia, 18.Nov.2015

NIŠ – Na 37. zasedanju u samo sat i po vremena, bez ikakve rasprave usvojen je treći rebalans budžeta u ovoj godini, kao i programi poslovanja svih javnih preduzeća i ustanova..Zbog tehničkih problema odskora privatizovane Niške televizije prenos sednice je prekinut je pre nego je i počeo. Odbornici...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.