Eksplozije u Pakistanu, najmanje 14 mrtvih

Izvor: RTS, 26.Sep.2009, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozije u Pakistanu, najmanje 14 mrtvih

U dva odvojena napada bombaša samoubica na severozapadu Pakistana poginulo najmanje 16, povređeno oko 75 osoba. Odgovornost za napade preuzeli talibanski pobunjenici povezani sa Al Kaidom.

Najmanje 16 osoba poginulo i više od 75 je ranjeno u dva odvojena samoubilačka napada na severozapadu Pakistana, a odgovornost za napade preuzelisu talibanski pobunjenici povezani sa Al Kaidom, saopštila je pakistanska policija.

Za četiri sata dva samoubilačka napada. Prvo je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bombaš samoubica sa kamionom punim eksploziva uleteo u policijsku stanicu u mestu Banu. Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti veći, jer su u eksploziji srušene ne samo zgrada policije, već i okolne kuće.

Među povređenima su osim policajaca uglavnom žene i deca.

Banu se nalazi u blizini plemenske zone Severni Vaziristan koji se graniči sa Avganistanom i gde su talibani i pripadnici Al Kaide našli utočište.

Drugi napadač je u samom centru Pešavara, aktivirao eksploziv u automobilu nedaleko od trgovačkog centra u kvartu, u kojem stanuje veliki broj vojnih oficira.

Mnogi zaposleni u jednoj od banaka i dalje su zarobljeni ispod ruševina zgrade.

Severozapadna granična provincija, nemirni region na granici sa Avganistanom, ozloglašen je kao uporište pripadnika Al Kaide i talibanskih pobunjenika, koji vrše napade sa obe strane granice.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.