Eksplozije i detonacije odjekuju Čačkom; U Slobodi već bilo incidenata

Izvor: B92, 04.Jun.2021, 02:56

Eksplozije i detonacije odjekuju Čačkom; U Slobodi već bilo incidenata

Kompanija Sloboda Čačak, iz čijeg pravca noćas dopiru snažne eksplozije, je preduzeće teške industrije, osnovano 1948. godine.

Kako se navodi na sajtu ove kompanije, u pitanju je fabrika specijalnih proizvoda u kojoj se pored municije proizvodi i pirotehnika i protivgradne rakete.

Fabrika namenske proizvodnje izrađuje protivgradne rakete srednjeg i dugog dometa, a u asortimanu se nalaze i dimne, u boji i foforne granate koje se proizvode za potrebe specijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i redovnih jedinica vojske i policije, kao i za privatne službe bezbednosti.

Inače, ovo nije prvi incident u pomenutoj fabrici.

Tako je, pisali su mediji ranije, 12. januara 2010. godine jedan zaposleni u ovoj fabrici povređen u eksploziji pirohetnike. Nešto kasnije, 27. decembra ponovo su se dogodile eksplozije u kojima nije nije bilo žrtava, a 1. jula 2013. godine dvoje radnika povređeno je u eksplozijama na proizvodnoj liniji.

Jugoslovensko ministarstvo o eksploziji u Slobodi

Eksplozija na poligonu, dve žrtve

Eksplozije u čačanskoj “Slobodi“

Bez žrtava incidenta u "Slobodi"

"Sloboda" nije bezbedna za uviđaj

Nastavak uviđaja u "Slobodi"

Šteta u "Slobodi" 10 miliona

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.