Eksplozija u rafineriji u Venecueli

Izvor: RTS, 25.Avg.2012, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u rafineriji u Venecueli

Najmanje 26 osoba poginulo, a više od 50 povređeno u eksploziji gasa u najvećoj venecuelanskoj rafineriji. Stanovnici u neposrednoj blizini rafinerije su evakuisani.

U eksploziji gasa u najvećoj venecuelanskoj rafineriji najmanje 26 osoba je poginulo, a više od 50 povređeno, izjavila je lokalna guvernerka Stela Lugo.

Ona je dodala da je eksplozija pričinila veliku materijalnu štetu, prenosi AFP.

Lugo je u izjavi državnoj televiziji rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je, nažalost, među poginulima i jedno desetogodišnje dete.

Tokom dana vatrogasci su uspeli da stave požar pod kontrolu, naveli su zvaničnici.

Rafinerija "Amuaj", u kojoj se proizvodi 645.000 barela nafte dnevno, sastavni je deo "Paragvana" rafinerija, jednog od najvećih rafinerijskih kompleksa na svetu sa ukupnim kapacitetom proizvodnje 955.000 barela dnevno.

"Eksploziju je izazvalo curenje gasa. Eksplodirao je oblak gasa. Eksplozija je bila velika i pričinjena je velika šteta na infrastrukturi i kućama preko puta rafinerije", kazao je ministar energetike Rafael Ramires.

Stanovnici u neposrednoj blizini rafinerije su evakuisani, saopštile su vlasti, preneo je Rojters.

Lider sindikata državne naftne kompanije PDVSA Ivan Freites rekao je da će za gašenje požara biti upotrebljena pena.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.