Eksplozija u naftnom postrojenju u Portoriku

Izvor: RTS, 23.Okt.2009, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u naftnom postrojenju u Portoriku

Jaka eksplozija i veliki požar razorili deo stovarišta nafte i rafineriju u portorikanskoj prestonici San Huanu. Požar uništio 11 rezervoara. Vatrogasci hladili ostale rezervoare, kako bi onemogućili širenje vatre.

U jakoj eksploziji koja se dogodila u stovarištu nafte i rafineriji u portorikanskoj prestonici San Huanu, povređene su dve osobe.

Eksplozija je polupala prozorska okna na zgradama i prouzrokovala visoki vatreni plamen, koji se uz gusti crni dim mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << videti na kilometre oko mesta požara.

Požar je uništio 11 od ukupno 40 rezervoara kompanije "Bajamon Oil", a vatrogasci su hladili ostale rezervoare, kako bi onemogućili širenje vatre.

"Toplota je bila neverovatna. Bilo je pakleno", rekao je vatrogasac, jedan od prvih koji je stigao na mesto požara.

Požar je izbio u korporaciji "Karibijan Petroleum", glavnom snabdevaču nafte i naftinih derivata i gasa Portorika, ostrvske države Kariba u bliskoj vezi sa SAD, prenela je agencija Rojters.

"Teško je odmah reći šta se tačno dogodilo. Sada se fokusiramo na suzbijanje požara i obezbeđivanju bezbednosti svih", rekao je Guverner Luis Fortuno.

Fortuno je naložio da se sve škole zatvore u uskom gradskom jezgru San Huana.

Agenti američkog FBI pomoćiće portorikanskim zvanicnicima u istrazi uzroka eksplozije i požara u stovarištu nafte i rafineriji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.