Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jan.2020, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u hemijskom kompleksu u Španiji, četvoro povređeno

U velikoj eksploziji koja se dogodila danas u industrijskoj zoni za hemikalije u severoistočnoj Španiji četiri osobe su zadobile opekotine, a regionalna agencija za vanredne situacije upozorila je stanovnišvo iz okoline da ne izlazi napolje.

U tviter poruci iz agencije za vanredne situacije za oblast Katalonije navodi se da je eksplozija u luci Taragoni "hemijska nesreća". Agencija je navela da je za sada prijavljeno da je četvoro ljudi povređeno i da su zadobili teže opekotine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Taragona se nalazi 115 kilometara jugozapadno od Barselone, glavnog grada španske oblasti Katalonije.

Agencija je pozvala stanovnike u delovima grada od 800.000 stanovnika i u okolnim gradovima da iz predostrožnosti zatvore prozore i da ne izlaze napolje.

Eksplozija je izazvala požar, a vatrogasne službe poslale su 10 brigada u tu oblast, saopštila je regionalna služba.

Lokalni stanovnici objavili su video snimke koji pokazuju stanje posle eksplozije, sa vatrom i visokim stubom crnog dima koji izlazi iz oblasti sa velikim industrijskim rezervoarima.

Neki su rekli za lokalni radio da se eksplozija čula na razdaljini od više kilometara.Od 2015. godine u tom gradu se nalazi hemijski kompleks na 1.200 hektara, i najveći je centar te vrste u južnoj Evropi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Eksplozija u hemijskom pogonu u Španiji

Izvor: Beta, 14.Jan.2020

U velikoj eksploziji koja se dogodila danas u petrohemijskom pogonu u severoistočnoj Španiji poginula je jedna osoba i teže je povredjeno šest, javile su regionalne vlasti.Ministar unutrašnjih poslova za region Katalonije Migel Buč je napisao u Tviter poruci da je u eksploziji poginula jedna osoba,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.