Eksplozija u džamiji u Pakistanu: 59 poginulih, 150 ranjenih

Izvor: VOA, 30.Jan.2023, 13:06

Eksplozija u džamiji u Pakistanu: 59 poginulih, 150 ranjenih

PEŠAVAR - Snažna eksplozija bombe u džamiji u pakistanskom gradu Pešavaru usmrtila je najmanje 59 osoba, a ranjeno 150 osoba. Napad je izveo bombaš samoubica. Većina žrtava su policajci. Još nije poznato kako je bombaš uspeo da uđe u dobro čuvani kompleks u Pešavaru gde se nalaze sedište policije i druge vladine zgrade. Sarabakaf Mohamand, komandant pakistanskih Talibana, preuzeo je odgovornost za napad na Tviteru. Procenjuje se da je u trenutnku eksplozije u džamiji bilo oko 260 ljudi, a od siline eksplozije obrušio se i krov džamije. Visoki bezbednosni zvaničnik Šafiulah Kan izjavio je da strahuje da će broj žrtava verovatno porasti. Zvaničnici gradske bolnice potvrdili su da su primili desetine povređenih i stanje nekoliko njih opisali kao „kritično“. Pakistanska provincija u kojoj je Pešavar, graniči se sa Avganistanom i na meti je terorističkih napada proteklih meseci. Odgovornost za najveći preuzeli su takozvani pakistanski talibani.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Novi bilans samoubilačkog napada u Pakistanu 59 mrtvih

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2023

Prema poslednjim podacima, broj poginulih u bombaškom napadu na džamiju unutar policijskog kompleksa u pakistanskom gradu Pešavar povećao se na najmanje 44, rekli su zavničnici, dodajući da je tom prilikom više od 150 ljudi ranjeno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.