Eksplozija u centru Istanbula, 11 mrtvih

Izvor: B92, 07.Jun.2016, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u centru Istanbula, 11 mrtvih

Snažna eksplozija odjeknula je u centru Istanbula u blizini autobuske stanice. Poginulo je sedam policajaca i četiri civila, saopštili su lokalni zvaničnici.

Autobus s policajcima bio je meta bombaškog napada u istanbulskoj oblasti Veznečiler, javljaju turski mediji. Povređeno je 36 osoba.

Kako se navodi, brojna ambulantna kola upućena su na mesto eksplozije.

Napad je izveden u jutarnjim satima u vreme najveće gužve i to u blizini istorijske četvrti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grada, navodi CNN Turk.

Poslednjih meseci učestale su eksplozije u turskim gradovima. Prilikom eksplozije u Istanbulu koja se dogodila u maju povređeno je osmoro ljudi, a u martu je u eksplozijama u blizini autobuske stanice u Ankari stradalo 37 ljudi.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, prenosi Rojters, podsećajući da su nedavne napade u Turskoj izvodili pripadnici ID, kurdski ekstremisti i pripadnici radikalne levice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Snažna eksplozija u centru Istanbula, meta autobus pun policajaca

Izvor: Radio 021, 07.Jun.2016

Snažna eksplozija odjeknula je u centru Istanbula u blizini autobuske stanice...Prema prvim informacijama, povređeno je najmanje pet ljudi...Mediji navode da je eksplozija odjeknula u trenutku kada je policijsko vozilo prolazilo pored autobuske stanice. Kako se navodi, brojna ambulanta kola upućena...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.