Eksplozija u Zvečanu

Izvor: RTS, 20.Jul.2010, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Zvečanu

Bačena eksplozivna naprava u dvorište porodice Milisavljević u Zvečanu. Nema povređenih, oštećena tri automobila. Istraga u toku, a Milisavljević misli da je motiv političke prirode. Novinari osudili napad na kolegu.

Nepoznate osobe bacile su ručnu bombu u dvorište porodične kuće Časlava Milisavljevića, u centru Zvečana.

Milisavljević, koji je glavni i odgovorni urednik Radija Kosovska Mitrovica, potvrdio je RTS-u da, na svu sreću, povređenih nije bilo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali je eksplozija noćas, 35 minuta posle ponoći, oštetila tri putnička automobila.

"Motiv je sigurno politički, to je moje lično mišljenje. Očevici tvrde da je ulicom prošlo vozilo i da je neko iz zadnjih otvorenih vrata bacio bombu. Svedoci smo da je u poslednje vreme dosta sličnih događaja sa upozorenjem onima koji imaju veze s međunarodnim institucijama, koji tamo rade, da se pripaze i da ne budu tamo gde jesu", rekao je Milisavljević.

Komandir policijske stanice u Zvečanu Nenad Đurić potvrdio je da se incident dogodio i da je policija obavila uviđaj. "Istraga je u toku. Za sada nemamo osumnjičene, ali ne znamo ni motiv ovog napada", rekao je Đurić.

Udruženje novinara Srbije (UNS), sa ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM), najoštrije je osudilo bombaški napad na kuću kolege Časlava Milisavljevića.

UNS i DNKiM traže hitnu istragu i očekuju od Kosovske policijske službe da pronađe izvršioce ovog teškog krivičnog dela i istovremeno apeluju na svedoke da pomognu istrazi, navedeno je u saopštenju UNS-a, u kome se zahteva da policija pruži zaštitu kolegi Milisavljeviću i njegovoj porodici.

To je treći ozbiljniji incident koji se dogodio na severu Kosova i Metohije, posle incidenata u Kosovskoj Mitrovici, koji su se dogodili početkom meseca, kada je najpre ubijen lekar Mesud Džeković, a potom i ranjen poslanik u kosovskom parlamentu Petar Miletić.

Gradić Zvečan naseljen je isključivo Srbima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.