Eksplozija u Zagrebu

Izvor: RTS, 23.Jan.2013, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Zagrebu

Jaka eksplozija kod spomenika banu Jelačiću u centru Zagreba, noćas oko pola tri. Prema nezvaničnim informacijama, eksplodiralo jače pirotehničko sredstvo. Povređenih i štete nema.

Na Trgu bana Jelačića u strogom centru Zagreba, kod samog spomenika, noćas oko pola tri odjeknula je jaka eksplozija u kojoj nije bilo povređenih ni materijalne štete, javljaju hrvatski mediji.

Policija je saopštila da nema povređenih, ni materijalne štete, a na mestu eksplozije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su inspektori i predstavnici javnog tužilaštva.

Eksplozivna naprava bila je postavljena sa severne strane spomenika banu Jelačiću, na udaljnosti od tri metra, a prema neslužbenim informacijama, reč je o jačem pirotehničkom sredstvu.

Svedoci kažu kako se čula jaka eskplozija i kako se sve zatreslo, ali da nisu u strahu, jer veruju, pišu mediji, da je reč samo o "neslanoj šali nekog provokatora".

Mediji podsećaju da je to već treća eksplozija u Zagrebu u poslednje dve sedmice. U glavnom gradu Hrvatske u sredu, 9. januara, dogodila se jaka eksplozija u naselju Podsused, a dva dana kasnije snažna eksplozija desila se na autobuskoj stanici na Aleji Bolonje.

U prvoj eksploziji nije niko povređen, a u drugoj lakše povrede zadobio je 53-godišnji Vojislav Blažević, koji je i osumnjičeni za postavljanje tih eksplozivnih naprava.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova eksplozija u Zagrebu - neslana šala?

Izvor: Mondo, 23.Jan.2013

Od eksplozije koja se sinoć dogodila na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu niko nije povređen. Nezvanično - radi se o jačem pirotehničkom sredstvu i da je u pitanju neslana šala...Na centralnom zagrebačkom trgu bana Jelačića noćas oko 2.30 je odjeknula eksplozija...Nema povređenih ni materijalne...

Nastavak na Mondo...

Još jedna eksplozija u Zagrebu

Izvor: Radio 021, 23.Jan.2013

U samom centru Zagreba, na Trgu bana Jelačića, noćas oko 2.30 odjeknula je eksplozija. Nema povređenih ni materijalne štete.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.