Eksplozija u Mogadišu, 4 mrtva

Izvor: B92, 05.Jul.2014, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Mogadišu, 4 mrtva

Mogadiš -- Četiri osobe poginule suu Somaliji, kada je u blizini parlamenta u glavnom gradu Mogadišu eksplodirao automobil napunjen eksplozivom, saopštila je policija.

Autombil je eksplodirao na jednom kontrolnom punktu, a poginula su dva vojnika i dve izbeglice smeštene u obližnji izbeglički kamp. U napadu je ranjeno sedmoro dece.

Pripadnici ekstremističke organizacije Al Šabab, koji su zapretili da će intenzivirati napade za vreme muslimanskog meseca posta Ramazana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas su preuzeli odgovornost za snažnu eksploziju automobila bombe u Mogadišu u kojoj su poginule najmanje dve osobe.

"Ovo je naš drugi napad na zgradu parlamenta i nastavićemo napade", izjavio je šeik Abdiaziz Abu Musab, portparol Al Šababa za vojne operacije, prenosi Rojters.

"Na meti bombaša samoubice bio je ulaz u zgradu parlamenta, ali su vojnici koji su obezbeđivali objekat počeli da pucaju sa svih strana kada se automobil sa eksplozivom približio glavnoj kapiji", rekao je policijski pukovnik Nur Ahmed, prenosi Rojters.

Policija je saopštila da su dva vojnika poginula, a četiri ranjena.

"Autmobil bomba je eksplodirao kod parlamenta, ali svi smo bezbedni", kazao je poslanik Dahir Amin Džezov misleći na poslanike koji su bili u zgradi u tom trenutku.

Vojska je blokirala sve ulice koje vode u tu oblast, navodi Rojters.

"Zatresli smo se usled snažne eksplozije kod zgrade parlamenta. Odmah nas je opkolila vojska i ne možemo da izađemo iz kuća", rekao je stanovnik tog dela grada Farah Sabdov.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve žrtve eksplozije u Mogadišu

Izvor: Radio 021, 05.Jul.2014

U snažnoj eksploziji automobila bombe, koja je danas odjeknula u blizini zgrade parlamenta u glavnom gradu Somalije Mogadišu, nekoliko stotina metara od predsedničke palate, poginule su najmanje dve osobe, izjavio je jedan poslanik.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.