Eksplozija u Jerusalimu

Izvor: RTS, 23.Mar.2011, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Jerusalimu

Jedna osoba poginula, više od 30 ranjeno u eksploziji bombe koju je nepoznata osoba postavila u telefonskoj govornici kod autobuske stanice u Jerusalimu. Niko nije preuzeo odgovornost za eksploziju.

U snažnoj eksploziji bombe u telefonskoj govornici preko puta centralne autobuske stanice u Jerusalimu jedna osoba poginula, a ranjeno najmanje 30 ljudi.

Bezbednosne snage su saopštile da je eksplozija izazvana eksplozivnom napravom, skrivenoj u tašni kraj telefonske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kabine, i nije je aktivirao bombaš samoubica, već je bila vezana za telefon.

Ulazi u Jerusalim su zatvoreni i bezbednosne snage pretražuju poprište napada da utvrde da li ima još podmetnutih bombi.

Eksplozija se dogodila u vreme pojačane napetosti i učestalih raketnih i minobacačkih napada iz Pojasa Gaze na jug Izraela i izraelske odmazde.

Jerusalim je ranije bio česta meta terorističkih napada, pogotovo u vreme drugog palestinskog ustanka, intifade u prošloj deceniji. Najčešće su samoubice bombaši napadali ljude u autobusima i restoranima.

Poslednji bombaški napad u autobusu dogodio se 2004. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.