Eksplozija plinske boce u Nišu, stradali blizanci

Izvor: B92, 02.Apr.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija plinske boce u Nišu, stradali blizanci

Niš -- Brat i sestra blizanci poginuli su u eksploziji plinske boce u Nišu, a povređeno je četvoro ljudi, od čega dvoje teže.

Četiri ekipe hitne pomoći su na licu mesta, a kako RTS nezvanično saznaje od siline eksplozije plafon kuće se srušio.

Osim toga, oni navode da su brat i sestra bili na ručku u kući u kojoj je došlo do eksplozije, a poginuli su pošto su od siline eksplozije propali kroz pod prvog sprata.

Takođe prema nezvaničnim informacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brat i sestra nisu živeli u kući u kojoj se dogodila eksplozija već su bili u gostima.

Beta javlja da se eksplozija dogodila u niškom naselju Pantelej i da su četiri osobe teško povređene. Povređeni imaju višestruke povrede – prelome i opekotine, rečeno je dopisniku RTS u Hitnoj pomoći.

"Sumnjamo na povrede unutrašnjih organa usled eksplozije. Njihove vitalne funkcije su za sada stabilne, nisu potrebne nikakve urgentne intervencije. Dvoje pacijenata je otišlo na skener a dvoje na ultrazvuku unutrašnjih organa", rekao je Dragiša Ljubenović, pomoćnik direktora KC Niš.

"Blic" navodi da su u nesreći, koja se dogodila u Ulici Milana Blagojevića, stradali brat i sestra blizanci stari 18 godina.

Još uvek nije poznato koliko je ljudi bilo u kući kada je došlo do eksplozije. Na ulici je rasuta srča od popucalih prozora, a policija obavlja uviđaj.

Oglasio se i MUP navodeći da je su u eksploziji koja se oko 15.00 časova dogodila u porodičnoj kući u Nišu, u Ulici Milana Blagojevića, stradale dve osobe, a povređeno četiri.

Četiri osobe koje su povređene oporavljaju se u Kliničkom centru u tom gradu i nisu životno ugrožene, rekao je agenciji Beta pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove Dragiša Ljubenović.

Prema njegovim rečima, u eksploziji, u kojoj su poginule dve osobe, povređene su i tri žene koje su se nalazile u kući i muškarac koji se slučajno zadesio ispred kuće.

"Muškarac ima povredu kostiju lica i prebačen je na maksilofacijalnu hirurgiju, a žena koja je najteže povređena nalazi se na lečenju na neurohirurgiji. Ona ima povrede i opekotine glave", izjavio je Ljubenović.

On je kazao da jedna od povređenih žena ima prelom noge, a druga se nalazi na odeljenju intenzivne nege bez vidljivih povreda, ali veoma niskog pritiska zbog pretrpljenog šoka.

Ljubenović je kazao da je stanje povređenih stabilno, mada se oni još nalaze na opservaciji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija u kući u Nišu, poginuli brat i sestra!

Izvor: Mondo, 02.Apr.2017

U jednoj kući u Nišu eksplodirala je plinska boca. Dve osobe su poginule, a četiri povređene. Beogradski mediji javljaju da su stradali brat i sestra, blizanci od 18 godina. MUP potvrdio: Dvoje mrtvih...Foto: MONDO..,..Četiri osobe su prevezene u Urgentni centar...Povređeni imaju višestruke povrede...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.