Eksplozija na srpskom aerodromu strave: Pukla kasetna bomba, deminer teško povređen!

Izvor: Telegraf.rs, 04.Maj.2017, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija na srpskom aerodromu strave: Pukla kasetna bomba, deminer teško povređen!

Deminer Milorad Babić (61) povređen je danas oko 11 časova, kada je prilikom čišćenja vojnog aerodroma "Dubinje" kod Sjenice eksplodirala kasetna bomba, saznaje radio Sto plus.

Šef Hitne pomoći u toj opštini Fuad Ćatović rekao je da povrede nisu opasne po život i da je deminer posle ukazane pomoći u toj zdravstvenoj ustanovi prebačen u užičku Opštu bolnicu.

- Pacijent je primljen sa povredama stopala i skočnog zgloba desne noge, kao i povredom glave nanete >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << gelerom. Rane su mu sanirane i on je stabilnih vitalnih parametara transportovan za Užice - kazao je Ćatović.

Printskrin: Youtube/TVSjenica

Na mesto eksplozije su došli istražitelji i izvršili uviđaj posle kojeg će biti poznato kako je došlo do nesreće.

Na aerodromu "Dubinje" nalazi se velika količina neeksplodiranih ubojnih sredstava zaostalih od NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.

Čišćenje tog vojnog kompleksa počelo je sredinom aprila i trebalo bi da traje dva meseca.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deminer povređen u eksploziji kasetne bombe u Sjenici

Izvor: RTS, 04.Maj.2017

Jedan deminer je povređen prilikom čišćenja vojnog aerodroma "Dubinje" kod Sjenice, kada je eksplodirala kasetna bomba, saznaje RTS. . U Hitnoj pomoći u Sjenici kažu da deminer Milorad Babić nije zadobio povrede opasne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.