Eksplozija na pruzi u Zagrebu

Izvor: RTS, 09.Jan.2013, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija na pruzi u Zagrebu

Na pruzi u Zagrebu rano jutros dogodila se eksplozija. Nema povređenih. Pričinjena materijalna šteta na teretnom vozu, koji je naleteo, na za sada, nepoznati objekat. Policija, vatrogasci i pirotehničari na mestu događaja.

Jutros u 3.50 sati na pruzi u Zagrebu dogodila se eksplozija kod železničke stanice Podsused, saopštila je zagrebačka policija.

Još nije poznato šta je prouzrokovalo snažnu eksploziju i uznemirila stanovnike zapadnog dela Zagreba, a srećom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povređenih nije bilo.

Prema rečima načelnika Policijske uprave u Zagrebu Gorana Burušića, istraga je u toku.

U policiji se saznaje da je do eksplozije došlo kada je teretni voz naleteo na za sada nepoznati objekat.

Nezavisni ekspert Zoran Grgić je za zagrebačke medije rekao da bi, prema u ovom trenutku dostupnim podacima, rekao da je reč o srednje jakoj, odnosno slabijoj eksploziji i da je, na sreću, eksploziv, bio dosta nestručno postavljen.

"Onaj koji ga je postavio verovatno je računao da će nagib pruge odigrati dodatnu ulogu", naveo je Grgić i dodao da bi pre rekao da se radi o jednom počiniocu tzv. soleru nego da je reč o nekoj organizovanoj terorističkoj grupi.

Prema njegovim rečima, oštećenja na kućama pokazuju da su pre nastala od elemenata donjeg dela eksploziva, odnosno od kamenja s pruge nego od same eksplozije.

Celo područje Podsuseda je pod policijskom opsadom, pa se procenjuje da je na terenu najmanje 100 policijaca, istražitelja i vatrogasaca i više od dvadeset policijskih vozila.

Sve kuće oko mesta eksplozije omotane su policijskom zaštitom, a istražitelji temeljeno prelaze preko terena koji je zatvoren za pristup svim civilnim osobama.

"Između železničkih stanica Podsused - Tvornica - Zaprešić pruga je zatvorena do daljnjeg. Putnici se na toj relaciji prevoze autobusima. Vozovi saobraćaju do Gajnica i od Zaprešića prema Savskom Marofu. Zbog vanredne organizacije saobraćaja moguća su kašnjenja", izjavila je portparol železnice Mihaela Tomurad Sušac.

"Na pruzi Zaprešić - Zagreb iz bezbednosnih razloga je obustavljen saobraćaj vozova, a službenog sopštenja o tačnim razlozima još nema", sopštio je zagrebački javni prevoznik, navodeći izmene u autobuskim linijama u lokalnom saobraćaju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Teretni voz kod Zagreba naletio na eksplozivnu napravu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jan.2013

Teretni voz  koji vozi na relaciji Zagreb - Varaždin jutros je u blizini Zagreba naletio na nepoznatu eksplozivnu napravu koja je pri udaru voza eksplodirala.  Povrijeđeih nema, ali je pričinjena materijalna šteta. Na pruzi Zaprešić - Zagreb iz sigurnosnih razloga je prekinut promet vozova,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.