Eksplozija na južnokorejskom teretnjaku

Izvor: RTS, 15.Jan.2012, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija na južnokorejskom teretnjaku

Pet osoba je poginulo, a šest je nestalo u eksploziji na južnokorejskom teretnom brodu u blizini zapadne obale Južne Koreje. Uzrok nesreće, najverovatnije, curenje gasa.

U eksploziji koja se dogodila na teretnom brodu kod zapadne obale Južne Koreje pet osoba je poginulo, a šestoro je nestalo, javili su zvaničnici.

Tom prilikom raznet je prednji deo broda težak 4.198 tone, naveli su zvaničnici iz obalske straže. Pola broda je pod vodom.

Eksplozija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se dogodila blizu ostrva Džavol, na oko 32 kilometara od južnokorejske luke Inčeon, na zapadu zemlje, gde je brod istovario teret, rekli su zvaničnici.

Eksplozija se dogodila daleko od morske granice sa Severnom Korejom i ne sumnja se da je Severna Koreja u nju umešana. Prema južnokorejskoj agenciji Jonhap uzrok nesreće je najverovatnije curenje gasa.

Severna Koreja optužena je da je torpedom gađala južnokorejski ratni brod 2010. godine kada je poginulo 26 mornara, a Severna Koreja je demantovala bilo kakvu umešanost u taj incident.

"Dva od pet nađenih tela u nesreći imaju teške povrede što ukazuje na to da su nastradali u eksploziji", rekao je zvaničnik obalske straže Kim Donđin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija na južnokorejskom teretnjaku

Izvor: Glas javnosti, 15.Jan.2012

DŽAVOL - U eksploziji koja se dogodila na teretnom brodu kod zapadne obale Južne Koreje pet osoba je poginulo, a šestoro je nestalo, javili su zvaničnici...Tom prilikom raznet je prednji deo broda težak 4.198 tone, naveli su zvaničnici iz obalske straže. Pola broda je pod vodom...Eksplozija...

Nastavak na Glas javnosti...

Eksplozija ubila pet osoba

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2012

SEUL - U eksploziji koja se dogodila na teretnom brodu kod zapadne obale Južne Koreje pet osoba je poginulo, a šestoro je nestalo, javili su zvaničnici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.