Eksplodirao pogonski mlin u Trajalu, desetak radnika lakše povređeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplodirao pogonski mlin u "Trajalu", desetak radnika lakše povređeno

BEOGRAD - U fabrici eksploziva kruševačke "Trajal" korporacije oko sedam sati došlo je do eksplozije kolodroba, mlina za homogenizaciju sirovina od kojih se pravi eksploziv zbog koje je lakše povređeno desetak radnika.

"Radnici su lakše povređeni i uglavnom je reč o posekotinama", rekla je načelnica Medicine rada "Trajal" korporacije Slavica Stojiljković.

Nakon eksplozije u fabriku su stigla i dva vozila kruševačke Hitne pomoći, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali kada je utvrđeno da nema ozbiljnih povreda radnici su zbrinuti u fabričkoj ambulanti.

U "Trajalu" je rečeno da je prva smena na posao došla u 6.30, uključila mašinu, a da pored kolodroba koji je eksplodirao nema radnika, te u prostoriji nije bilo zaposlenih kada se dogodila eksplozija. Radnici su povređeni od stakla koje je letelo usled eksplozije.

Uzroci eksplozije, kao i nastala materijalna šteta, za sada nisu poznati, jer pripadnici policije vrše uviđaj, navode u "Trajalu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.