Eksperti EK u Beogradu

Izvor: B92, 04.Mar.2013, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksperti EK u Beogradu

Beograd -- Ekspertska misija Evropske komisije za oblast vladavine prava boraviće u Beogradu od danas do 8. marta.

Oni će s predstavnicima nadležnih državnih organa razmotriti razvoj ključnih aspekata vladavine prava u Srbiji, sačiniti analizu stanja i time otpočeti pripremu za analitički pregled zakonodavstva - skrining.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za evropske integracije, eksperti EK najpre će s predstavnicima Ministarstva pravde i državne uprave razgovarati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o reformama u oblasti pravosudja, uz osvrt na nezavisnost i efikasnost tog sistema, na krivični sistem i kaznenu politiku.

Posebno značajna tema biće borba protiv korupcije, odosno politika sprečavanja i suzbijanja korupcije, ali i predstavljanje konkretnih slučajeva sa ciljem da se proceni stvarna efikasnost postojećeg sistema.

Borba protiv organizovanog kriminala i drugih ozbiljnih oblika kriminala, uključujući borbu protiv droga, trgovine ljudima i oružjem biće takođe veoma značajna tema sastanaka, o kojima će članovi misije razgovarati s predstavicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi da će posebna pažnja biti posvećena stanju ekonomskih i socijalnih prava i politici borbe protiv diskriminacije, odnosno primena pravnog okvira u zaštiti osoba sa invaliditetom, osetljivih grupa i LGBT zajednice.

Tema će biti i mere koje se preduzimaju sa ciljem sprečavanja mučenja i nečovečnog ponašanja i ponižavajućeg postupanja, u skladu s konvencijom Ujedinjenih nacija čiji je Srbija potpisnik

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Eksperti EK u Beogradu

Izvor: Studio B, 04.Mar.2013

Ekspertska misija Evropske komisije za oblast vladavine prava boraviće u Beogradu od danas do 8. marta...Oni će s predstavnicima nadležnih državnih organa razmotriti razvoj ključnih aspekata vladavine prava u Srbiji, sačiniti analizu stanja i time otpočeti pripremu za analitički pregled zakonodavstva...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.