Ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe

Izvor: Blic, 30.Avg.2012, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe

Na lokaciji Hukino Brdo - Glogova, na području opštine Bratunac, završena je ekshumacija kompletnih posmrtnih ostataka jedne osobe, žrtve ratnog zločina iz 1992. godine, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Nakon pronalaska, posmrtni ostaci transportovani su u Komemorativni centar u Tuzlu radi daljeg veštačenja i utvrđivanja identiteta putem DNK analize.

Procesom ekshumacije na terenu koordinisao je istražilac Posebnog odseka za ratne zločine Tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << BiH, a u postupku su učestvovali predstavnici Instituta za nestala lica BiH, veštak patolog sudsko-medicinske struke, radnici i mehanizacija Komemorativnog centra iz Tuzle, kao i policijski službenici MUP-a Republike Srpske koji su obezbeđivali lokaciju.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa ostalim agencijama za provođenje zakona kao i institucijama koje učestvuju u procesu traženja i identifikacije nestalih, nastavlja rad na procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka žrtava ratnih zločina u svim krajevima BiH.

Povezane vesti: Kojićeva: U proteklih godinu dana rešena sudbina 1.058 nestalih Pronađena masovna grobnica u selu Ratine? Konvoj sa ostacima 520 žrtava iz Srebrenice prošao Sarajevo Optužnica za ratne zločine u opštini Bratunac U Hrvatskoj ekshumirani posmrtni ostaci 28 žrtva iz 1995.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.