Ekonomu mariborske nadbiskupije dve godine zatvore

Izvor: Blic, 21.Dec.2013, 01:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomu mariborske nadbiskupije dve godine zatvore

Okružni sud u Celju nepravosnažno je osudio bivšeg glavnog ekonoma mariborske nadbiskupije Mirka Krašoveca na dve godine zatvora zbog podsticanja na prevaru na štetu evropskih fondova tokom obnove dvorca Betnava. Mirko Krašovec

Krašovec je osuđen, jer je imao aktivnu ulogu u dogovaranju poslova sa građevinskim preduzećem "Vegrad", koje je falsifikovalo dokumentaciju kako bi dobilo sredstva iz EU fondova prilikom obnove dvorca u vlasništvu Katoličke crkve.

Nadbiskupija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Maribor je evropska sredstva isplaćena posredstvom državnog budžeta već vratila, a Krašovec je u međuvremenu slanjem u izolaciju u jedan austrijski samostan kažnjen i od crkvenih vlasti zbog svoje uloge u propasti crkvenih fondova "Zvon 1" i "Zvon 2" koji su otišli u stečaj, a ostali dužni nekoliko stotina miliona evra bankama, prenose hrvatski mediji.

Ostavke zbog afere mariborskih finansijskih holdinga papi Franji dali su krajem jula mariborski nadbiskup Marjan Turnšek i ljubljanski nadbiskup Anton Stres.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.