Ekonomski fakultet obeležio 80 godina rada

Izvor: N1 televizija, 31.Mar.2017, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomski fakultet obeležio 80 godina rada

Ekonomski fakultet u Beogradu obeležio je danas 80 godina rada.

Dekan tog fakulteta Branislav Boričić izjavio je da se obeležava 80 godina od akta kojim je taj fakultet prvobitno osnovan kao Komercijalna škola.

On je rekao da će danas biti potpisana inicijativa za osnivanje mreže ekonomskih fakulteta, koja će omogućiti jednostavniju distribuciju studenata, nastavnika i znanja.

Skupu je prisustvala i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastukture >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Zorana Mihajlović, kao jedna od istaknutih bivših studenatkinja te visokoškolske ustanove, koja je rekla da je na tom fakultetu diplomirala, magistrirala i doktorirala

"Poruka za sve je - obrazujte se, jer smo slobodni, uspešni i otvoreni onoliko koliko smo obrazovani", rekla je Mihajlović.

Ekonomski fakultet osnovan je kao Ekonomsko-komercijalna visoka škola 1937. godine i bio vodeći visokoškolski obrazovni centar u oblasti ekonomije u Kraljevini Jugoslaviji.

Na sajtu fakulteta se navodi da zapošljava oko 130 nastavnika i saradnika od čega 55 redovnih profesora.

Na Fakultetu je do sada diplomiralo skoro 50.000 studenata, više od 4.000 je nastavilo poslediplomske studije i steklo naziv magistra nauka ili mastera, dok ih je preko 800 steklo titulu doktora nauka.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ekonomski fakultet obeležio 80 godina postojanja

Izvor: RTS, 31.Mar.2017

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, prva visoko-obrazovna ustanova u Srbiji u oblasti ekonomije, danas je svečanom akademijom obeležio jubilej 80 godina od osnivanja, a dekan Branislav Boričić je poručio da duboko poštovanje javnosti taj fakultet zavređuje školovanjem blizu 50.000...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.