Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2012, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekološki sajam u subotu u Novom Sadu

NOVI SAD -

Međunarodna studentska organizacija Ajsak (AIESEC) najavila je da će 7. aprila u Dunavskom parku u Novom Sadu organizovati ekološki sajam.

Na sajmu će Novosađani i njihovi gosti moći da se informišu o aktuelnim ekološkim temama, kroz kontakt sa više od 15 nevladinih organizacija, kao i kompanijama koje posvećuju pažnju održivom razvoju, energetskoj efikasnosti, novim izvorima energije, ekologiji i zaštiti životne sredine.

Posetioci će tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trajanja skupa, od 11 do 15 sati, moći da donesu elektronski otpad (televizore, kompjutere, mp3 plejere, mobilne telefone) i papir koji će biti poslat na reciklažu.

Sajam se održava u okviru Ajsak projekta "Promeni sve(s)t", koji je realizovan tokom marta kroz radionice i predavanja, a koji će tokom aprila biti sproveden i kroz čišćenje i ozelenjavanje odabranog dela grada.

Iz Ajseka su najavili i da će se 9. aprila održati akcija "Očistimo grad" koja je zamišljena kao čišćenje onog dela grada kojem je po mišljenju građana Novog Sada to trenutno najpotrebnije.

Svi Novosađani će moci da daju svoj glas putem ankete ili na dan održavanja sajma na štandu Ajseka. Ulica koja dobije sa najveći broj glasova postaće bogatija za drvored.

Anketa se nalazi na sajtu Ajseka.

Ajsek je najveća međunarodna studentska organizacija prisutna na više od 2.100 univerziteta u preko 110 zemalja sa preko 60.000 članova, koja pruža mogućnost mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.