Ekološka učionica Baračka kod Bezdana već dve decenije idealna za odmor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekološka učionica "Baračka" kod Bezdana već dve decenije idealna za odmor

Ekološka učionica Baračka kod Bezdana je mesto u netaknutoj prirodi koju je pre dvadeset godina osmislio Somborac Ivan Kovač. Od tada to je i njegov drugi dom.

Sakrivena od pogleda uljuljkana u tišini, Ekološka učionica "Baračka" već dve decenije ugošćava putnike namernike, pecaroše i pre svih decu željnu boravka u prirodi. Samo dvadesetak kilometara od Sombora nedaleko od graničnog prelaza sa Hrvatskom na putu ka Batini, kao da je na idealnom mestu da bude privremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << utočište svima koji žele da zaborave gužvu i stres. Tako je ovde došao i Ivan Kovač Kice, čovek koji je sve osmislio i koji je već dvadeset godina domaćin u ovoj oazi, gde se mnogima čini da je vreme stalo.

"Imamo tu malo nekih radionica, blizu je lep je prostor. Interesantno je da tu decu najviše zanima ribolob, sportski ribolov. Tako da su najčešća pitanja, koje ribe ima, kako se lovi, dok već odrasle zanima kako se to sprema, koja vrsta ribe u koje godišnje doba", kaže Ivan Kovač-Kice.

"Ja sam ovde na odmoru. Malo došao na odmor. Saznao sam od mojih prijatelja, poznanika, došao sam u Baračku uzeo vikendicu, izjamio je jeftino. Lepo, dobro mesto, idem na pecanje, uživam u prirodi i tako", priča Subotićanin Jakov Milojković.

"Gledam da dodjem bar jedanput nedeljno, da kažem tri puta mesečno. Kad mogućnosti dozvole. Privlači me kao prvo Kice, mi smo prijatelji, vek smo zajedno proveli, a u blizini imam i vikendicu, a i sam priroda je ovde prelepa", kaže Somborac, Aleksandar Vukmanov.

Kice je posebno ponosan na tri knjige recepata koje je sa suprugom objavio kao i na i seriju emisija koju je snimio za Kičen TV. Za decu i goste to najčešće i priprema.

"Pravimo te razne čorbe, pravimo burek, pravimo punjene palačinke, pravimo fašire i te neke stvari gde nema kostiju i gde deca najčešće mogu komotno da jedu i i to bude jeftino", kaže Kice.

Ovi tereni najviše ipak privlače ribolovce i oni su svakodnevni gosti. Ulov zna da bude bogat, kao ovaj što smo snimili, ali da ne bismo kvarili ribolovačku sreću, nismo želeli da pitamo da li je tako u Barački svakog dana. To ribolovac mora sam da otkrije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.