Ekološka plutajuća ostrva Kopenhagena - platforma za pecanje, sunčanje, roštiljanje, koncerte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2020, 12:26

Ekološka plutajuća ostrva Kopenhagena - platforma za pecanje, sunčanje, roštiljanje, koncerte

Zanimljiva priča koja je jedinstvena u svetu. Danska vlada objavila je jedan od inovativnih projekata izgradnju devet veštačkih ostrva na teritoriji Kopenhagena. Eksperimentalno plutajuća ostrva koja bi trebalo da generišu obnovljivu energiju.

To bi bio i prvi ekološki arhipelag malih veštačkih ostrva koja će građani moći besplatno da koriste na različite načine. Kao platformu za pecanje, sunčanje, roštiljanje, piknike koncerte.

Platformu će moći da koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kajakaši, plivači, ribari i oni koji vole da posmatraju zvezde.

Po projektu prvo ostrvo u kompleksu biće funkcionalno upotrebljivo za pet godina.

Kompleks će biti udaljen oko deset kilometara od centra Kopenhagena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.