Eklston krajem aprila pred sudom zbog mita

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jan.2014, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eklston krajem aprila pred sudom zbog mita

Suđenje prvom čoveku Formule jedan Berniju Eklstonu zbog optužbe da je davao mito, počeće krajem aprila u Minhenu, saopštio je danas minhenski sud.

Berni Eklston  

Sud je odlučio da pokrene suđenje protiv 83-godišnjeg Eklstona zbog optužbi da je nemačkom bankaru Gerhardu Gribkovskom dao mito od 45 miliona dolara, u vezi sa prodajom deonica Formule jedan.

 

Eklston je priznao da je dao novac i da ga niko na to nije prisilio, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i da misli da nije uradio ništa nelegalno. U saopštenju suda navodi se da tačan datum početka suđenja još nije određen, ali da se očekuje da će početi krajem aprila. Prema

nemačkom zakonu, kazne za mito su u rasponu od tri meseca do 10 godina zatvora.

 

Gribkovski je 2012. godine osuđen na osam i po godina zatvora zbog korupcije i izbegavanja poreza. Eklstonovi advokati Sven Tomas i Norbert Šarf rekli su da njihov klijent nije kriv za davanje mita.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eklston krajem aprila pred sudom zbog mita

Izvor: Dzungla.org, 16.Jan.2014

Suđenje prvom čoveku Formule jedan Berniju Eklstonu zbog optužbe da je davao mito, počeće krajem aprila u Minhenu, saopštio je danas minhenski sud. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.