Egipat predlaže da primirje između Izraela i Hamasa počne u 06.00

Izvor: Blic, 14.Jul.2014, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat predlaže da primirje između Izraela i Hamasa počne u 06.00

Egipat je danas predložio da prekid vatre u sukobu između Izraela i palestinskog pokreta Hamas, počne u utorak u 06.00 časova po srednjoevropskom vremenu, a da odmah zatim uslede pregovori o lakšem prilivu dobara u Gazu.

Predlog je upućen uoči najavljene posete američkog državnog sekretara Džona Kerija Egiptu, tradicionalnom posredniku u palestinsko-izraelskom sukobu, kako bi pomogao u okončanju sedmodnevnih borbi u kojima su poginule 184 osobe.

"Određeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da u 06.00 po srednjoevropskom vremenu počne sprovođenje primirja između dve strane", navodi se u tekstu predloga.

Za sada nema reakcije Izraela ili Hamasa, koji, i jedan i drugi, poručuju da nisu spremni da prihvate prekid vatre.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipatski predlog u tri tačke za primirje

Izvor: Akter, 14.Jul.2014

Egipat je danas predlože privremeni prekid vatre kao prvi korak ka okončanju najnovijeg izraelsko-palestinskog sukoba, u kome je poginulo najmanje 175 ljudi, a više od 1.200 je ranjeno

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.