Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jul.2019, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat otvorio za posetioce dve piramide prvi put od 1965. godine

Egipat je danas prvi put od 1965. godine otvorio za posetioce dve starije piramide koje se nalaze na oko 40 kilometara južno od glavnog grada Kaira.

Ministar za anikvitete Kaled el Anani rekao je reporterima da su egipatski arheolozi u oblasti sa kraljevskim grobnicama Dašur otkrili kolekciju kamenih, glinenih i drvenih sarkofaga, a u nekima od njih ima mumija.

On je rekao da su arheolozi takođe pronašli drvene pogrebne maske, zajedno sa instrumentima koje su koristili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za obradu kamena koji daturaju iz perioda od 664 do 332 pre nove ere.

U oblasti Dašur nalaze se neke od najstarijih piramida, uključujući Savijenu i Crvenu piramidu.

Egipat se nada da će ta otkrića da podstaknu turizam koji je opao nakon pobune 2011. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Egipat otvara dvije najstarije piramide za posjetioce

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jul.2019

Egipat otvara za posjetioce dvije najstarije piramide koje se nalaze oko 40 kilometara južno od Kaira, prvi put od 1965. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.