Egipat ograničio prodaju žutih prsluka

Izvor: B92, 11.Dec.2018, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat ograničio prodaju žutih prsluka

Služba bezbednosti i trgovci na malo kažu da su egipatske vlasti ograničile prodaju žutih prsluka.

Vlasti strahuju da bi opozicija mogla da kopira francuske demonstrante tokom januarske godišnjice narodnog ustanka koji je 2011. godine srušio autokratskog predsednika Hosnija Mubaraka.

Kažu da je distributerima industrijske sigurnosne opreme naloženo da ne prodaju žute prsluke prolaznim kupcima, već samo proverenim kompanijama i samo uz policijsku dozvolu za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kupovinu.

Zvaničnici službe bezbednosti su rekli da će ograničenja ostati na snazi do kraja januara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije odgovorilo na pitanja o tome. Poslednje dve godine egipatske vlasti su sprečavale povorke 25. januara kada je pobuna počela 2011. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipat ograničio prodaju žutih prsluka

Izvor: Radio 021, 11.Dec.2018

Služba bezbednosti i trgovci na malo kažu da su egipatske vlasti ograničile prodaju žutih prsluka...Vlasti strahuju da bi opozicija mogla da kopira francuske demonstrante tokom januarske godišnjice narodnog ustanka koji je 2011. godine srušio autokratskog predsednika Hosnija Mubaraka...Kažu da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.