Egipat i Francuska sklopili ugovor o borbenim avionima

Izvor: Blic, 17.Feb.2015, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat i Francuska sklopili ugovor o borbenim avionima

Francuska je danas potpisala u Kairu prvi ugovor o izvozu svog borbenog aviona tipa "rafal" u Egipat, koji će kupiti 24 takva aviona, saopšteno je danas u Kairu.

Generalni direktor francuskog proizvođača "rafal" Erik Trapije potpisao je danas ugovor u predsedničkoj palati u Kairu, u prisustvu egipatskog predsednika Abdela Fataha el Sisija i francuskog ministra odbrane Žan-Iva Le Driana.

Ugovor se odnosi na 24 letelice i jednu fregatu FREMM i propratnu opremu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po ukupnoj ceni od pet milijardi evra.

"Egipat i Francuska vode zajedničku borbu protiv terorizma", rekao je Le Drian, nakon što je egipatska vojska danas bombardovala položaje Islamske države u Libiji, nekoliko sati posle objavljivanja video snimka o pogubljenju 21 egipatskog Kopta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Egipat prvi strani kupac Rafala, Indija odustala?

Izvor: TangoSix.rs, 17.Feb.2015

BEOGRAD – Francuska je nakon nekoliko neuspelih pokušaja napokon uspela da postigne prvi izvozni uspeh višenamenskog borbenog aviona Dassault Rafale. Juče je u Kairu Egipat potpisao ugovor za nabavku 24 aviona u paketu koji obuhvata i jednu višenamensku fregatu a procenjuje se da je ukupna vrednost...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.