Egipat: Uhapšen lider Muslimanskog bratstva

Izvor: Blic, 20.Avg.2013, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Uhapšen lider Muslimanskog bratstva

Lider Muslimenskog bratstva, pokreta svrgnutog islamističkog predsednika Muhameda Morsija, Mohamed Badi, uhapšen je u Kairu, saopštilo je egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova. Mohamed Badi

Badi (70) je uhapšen u stanu blizu trga Raba al-Adavija, gde je u sredu u akciji policije poginulo više od 200 Morsijevih pristalica. Policija hoće da ispita zvaničnike Muslimanskog bratstva koji su optuženi da su "podsticali ubijanje demonstranata".

Tužioci su odredili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 25. avgust kao datum za početak sudjenja šestorici najviših zvaničnika Muslimanskog bratstva zbog "podsticanja na ubijanje", prenosi AFP.

Badijev sin je ubijen u protestima protiv Morsijevog svrgavanja.

Egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je uhapsilo više od 1.000 "elemenata" Muslimanskog bratstva tokom nereda u Kairu. Morsija je 3. jula smenila vojska, a njegove pristalice to nazivaju vojnim udarom.

Protivnici, međutim, tvrde da vojska nije imala drugog izbora osim da interveniše posle početka nove narodne pobune poput one u kojoj je 2011. zbačen predsednik Hosni Mubarak. Prema podacima AFP, od izbijanja masovnih demonstracija protiv Morsija krajem juna ubijeno je više od 1.000 ljudi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipat: Uhapšen lider Muslimanske braće

Izvor: Mondo, 20.Avg.2013

Lider Muslimenske braće, pokreta svrgnutog islamističkog predsednika Muhameda Morsija, Muhamed Badi, uhapšen je u..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.