Egipat: Suđenje novinarima Al Džazire 20. februara

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Suđenje novinarima Al Džazire 20. februara

Egipatske sudske vlasti zakazale su prvo ročište u procesu protiv 20 novinara katarske tv mreže "Al Džazira", među kojima su i četvoro stranaca, za 20. februar, saopštila je danas egipatska državna novinska agencija MENA.

Optuženi se, između ostalog, terete za pripadništvo i pomaganje terorističkoj organizaciji i ugrožavanje nacionalne bezbednosti, prenela je agencija AP.

Od 20 optuženih, u pritvoru je njih osmoro, dok će se dvanaestorici suditi u odsustvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navela je MENA.

"Al Džazira" je više puta negirala optužbe egipatskih vlasti, istakavši da su njihovi novinari samo radili svoj posao.

Egipatsko tužilaštvo je ranije optužilo ekipu "Al Džazire" za veze sa Muslimanskom braćom, koje su vlasti koje je postavila vojska proglasile terorističkom organizacijom.

Vlasti u Kairu je razgnevilo izveštavanje "Al Džazire" o njihovom obračunu sa Muslimanskom braćom.

Budući da su Muslimanska braća proglašena terorističkom organizacijom, za njihovo promovisanje, bilo verbalno, bilo pisano, zaprećene su duge zatvorske kazne.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Suđenje novinarima Al DŽazire 20. februara

Izvor: Akter, 11.Feb.2014

Egipatske sudske vlasti zakazale su prvo ročište u procesu protiv 20 novinara katarske tv mreže "Al Džazira", među kojima su i četvoro stranaca, za 20. februar

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.