Egipat: Brod udario u dok, poginula tri člana posade

Izvor: Blic, 26.Feb.2010, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Brod udario u dok, poginula tri člana posade

Tri člana posade luksuznog kruzera poginula su kada je brod sa skoro 1.500 putnika, udario u dok kada je pristajao u egipatskom letovalištu u Crvenom moru. Do nesreće je verovatno došlo usled jakog vetra, saopštili su zvaničnici vlasničke kompanije.

Fotografija luksuznog broda "Kosta Evropa" iz marta 2008.godine

"Nažalost, moramo da potvrdimo smrt tri člana posade. Brod je sada bezbedno usidren u luci", navedeno je u saopštenju komanije "Kosta Cročera" u čijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je vlasništvu kruzer "Kosta Evropa".

Pripadnici policije i spasilačkih timova rekli su, pod uslovom da ostanu anonimni, da su poginuli po jedan stanovnik Indije, Brazila i Hondurasa, ali kompanija nije potvrdila te informacije.

Svedoci kažu da su jaki vetrovi duvali u toj oblasti tokom noći, a veruje se da je se vreme uzrok nesreće.

Vlasnička kompanija saopštila je da je oštećena desna strana broda koji je udarilo u dok oko 4.45 sati, a zvaničnici egipatske bezbednosti su rekli da je u brodu napravljena rupa od dva metra.

Putnici, koji su bili na 18-dnevnom krstarenju od Dubaija do Savone, smešteni su u hotele i organizovan im je povratak u njihove zemlje, prenela je agencija AP.

Brod je napravljen 1986. godine, a obnovljen je i ponovo poceo da plovi 2002. Jedan je od 16 kruzera italijanske podružnice kompanije "Karnival Korporejšn", sa sedištem u Đenovi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.