Egereši vinarima Bajše poklonio zastavu Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2012, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši vinarima Bajše poklonio zastavu Vojvodine

BAČKA TOPOLA/NOVI SAD -

Predsednik Skupštine Vojvodine i član Predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara Šandor Egereši susreo se danas u Bajši kod Bačke Topole sa vinogradarima i vinarima iz telečke visoravni. On je članovima tamošnjeg Udruženja vinogradara i vinara uručio zastavu Vojvodine i pozvao ih da koriste povoljne kreditne linije Fonda za razvoj poljoprivrede za unapređenje vinogradarstva.

Egereši je istakao, kako saopštava Pokrajinski sekretarijat za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << informacije, da vinogradari iz Bajše, Bačke Topole i okolnih mesta gaje svoje vinograde i proizvode kvalitetna vina više od 200 godina.

"Bajša je specifična sredina, u kojoj u skladu i toleranciji žive pripadnici različitih nacionalnih zajednica, Mađari, Srbi, Slovaci...Ono što ih vezuje i po čemu je ova sredina poznata u celoj Vojvodini jeste to što ovde žive, slobodno to mogu reći, najvredniji ljudi u ovom kraju", istakao je Egereši.

On je istakao da će Skupština AP Vojvodine, pokrajinska administracija, a posebno Fond za razvoj poljoprivrede, nastaviti da sa puno pažnje prati potrebe i pomaže, u skladu sa svojim mogućnostima, daljem razvoju i oživljavanju vinarstva u ovom kraju.

"Egereši je vinarima ovog kraja poklonio zastavu Vojvodine sa, kako je rekao, željom da nastave da skladno žive u vrednoj i radnoj Vojvodini", navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata.

Direktor Fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo upoznao je velik broj vinara iz ovog kraja sa konkursima i merama koje, kada je reč o vinogradarstvu, sprovodi ovaj Fond i istakao da će ovakve kreditne linije biti realizovane i u narednim godinama.

On je istakao da je plan ovog Fonda da, čim se za to stvore neophodni finansijski okviri, pripremi i kreditna linija Fonda za obnovu i restauraciju starih vinskih podruma.

Sabo je istakao da je, od svog nastanka, preko ovog Fonda realizovano više od dve hiljade kredita u različitim oblastima poljoprivrede, sa jasnim ciljem pomoći i podrške ljudima koji žele da ostanu i rade svoje seoske posede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.