Izvor: Danas, 17.Mar.2016, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edukacija i hostel na jednom mestu

Novi Bečej - Udruženim sredstvima Ministarstva omladine i sporta i lokalne samouprave u Novom Bečeju adaptiran je prostor za Omladinski centar. Sa radom je počelo adaptirano krilo Kancelarije za mlade opštine Novi Bečej, površine od oko 450 kvadratnih metara, koje se sastoji od multifunkcionalne sale, čajne kuhinje, kancelarijskog prostora i recepcije. U opremanje ovog prostora uloženo je milio i po dinara.

 Planirano je da se tu sprovode aktivnosti koje planira Kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << za mlade, kao i udruženja iz lokala i regiona - edukacije, višednevni treninzi, filmske večeri.

Koliki je značaj ovog prostora za mlade i Novi Bečej istakao je na otvaranju predsednik opštine Saša Šućurović i dodao da je ovo jedan od prvih koraka u poboljšanju rada novobečejske Kancelarije za mlade.

- Kancelarija za mlade je upravo uradila to što sam i očekivao od njih, jer je napravili organizaciju koja je drugačija od onih u drugim opštinama. Pored ovog edukativnog centra, osmislili smo da u okviru Kancelarije za mlade budu i smeštajni kapaciteti u obliku hostela sa oko 50 ležajeva. Inventar već imamo, pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport nam je dodelio sredstva, nabavka je završena i mislim da će u toku ove godine biti završen i sam hostel, najavio je Šućurović. Vojislav Prkoslovački, iz Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade, ukazao je na važnost omladinskih klubova i centara, kao elemenata lokalne omladinske politike

- Omladinski centri nisu česti u Srbiji, ima ih oko desetak i svi su funkcionalni. Nadam se da će i ovaj ovde profunkcionisati i raditi onako kako je zamišljeno, rekao je Vojislav Prkoslovački.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.