Edi Rama i Zoran Zaev doputovali u Srbiju, o malom šengenu u Novom Sadu

Izvor: RTS, 09.Okt.2019, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edi Rama i Zoran Zaev doputovali u Srbiju, o "malom šengenu" u Novom Sadu

Premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev, doputovali su u Srbiju, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekala ih je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić priredili su večeru gostima, a nakon toga prošetali su ulicama Novog Sada.
Dvojica premijera učestvovaće sutra u Novom Sadu na trilateralnom sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na poziv i inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Za goste iz Albanije i Severne Makedonije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić priredili su večeru.
Pretpostavlja se da je već tokom večere bilo reči o regionalnoj ekonomskoj saradnji i približavanju tržišta od oko 20 miliona ljudi.
Nakon večere Vučić, Brnabićeva, Zaev i Rama prošetali su novosadskim ulicama sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Slike i video šetnje novosadskim ulicama objavljeni su na Instagram stranici predsednika.
Zvanični sastanak je sutra u devet časova na Petrovaradinskoj tvrđavi u Oficirskim paviljonima. 

Glavne teme sastanka su pojačana regionalna saradnja, olakšavanje slobodnog protoka ljudi, robe i usluga i kapitala, kao i smanjenje vremena čekanja kamiona na granicama... 
Prema najavama sutra bi trebalo da bude potpisana deklaracija o namerama, a nakon sastanka, trojica zvaničnika će se obratiti medijima negde oko 11 časova, što će RTS prenositi uživo.

Vučić, Rama i Zaev su o ovim pitanjima već neformalno razgovarali tokom Generalne skupštine UN u Njujorku u septembru, a srpski predsednik je tada najavio da će na sastanku u Novom Sadu biti konkretizovani planovi o povezivanju tržišta u regionu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.