Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ebola - biološko oružje protiv SAD?

Španska vlada izrazila je zabrinutost da bi teroristi mogli da upotrebe virus ebole kao biološko oružje protiv Zapada, rekao je španski državi sekretar za bezbednost Fransisko Martinez u obraćanju parlamentu. On je dodao da se pažljivo prati komunikacija u takozvanim "čet sobama" u kojima se među džihadističkim grupama razgovara o takvim napadima.

Prema njegovim rečima, ekstremisti povezani sa "Islamskom državom" razmatraju da upotrebe ebolu kao oružje protiv Zapada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
"To samo potvrđuje da je internet još jedno bojno polje za 'Islamsku državu' koja koristi sajber prostor za pretnje neprijatelju putem proganade, pripremu operacija, razmenu informacija, ideološku obuku, regrutovanje novih članica i obezbeđivanje finansija", rekao je Martinez.

On je rekao da postoje mnogi primeri diskusije o mogućem biološkom ratu protiv Zapada, prenosi španska mreža RTVE.

Martinez je kao primer naveo razgovor na jednom džihadističkom forumu čija je tema bila "Upotreba ebole kao otrovnog oružja protiv SAD".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.