Градимо снове: EXPO2027 скок у напреднију будућност (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 09:49

Градимо снове: EXPO2027 скок у напреднију будућност (ВИДЕО)

На градилишту у Сурчину убрзано се ради на припремним радовима за изградњу инфраструктуре потребне за одржавање светске изложбе EXPO2027 и Националног стадиона. Фото: Војводина уживо Србија ће током изложбе EXPO2027 бити центар технолошких иновација у свету, домаћин за више од 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << земаља и више од три милиона посетилаца.
Редакција портала Војводина уживо, снимила је како напредују радови на почетку градње објеката за светску изложбу EXPO2027. Сјајне кадрове из ваздуха погледајте у видеу:

У првој фази радовима је обухваћена изградња темеља хала потребних за одржавање изложбе, односно извођење шипова, наглавица и темељних греда.
На пројекту су предвиђени шипови пречника 800мм, укупно 1.647 комада. Шипови су дужине 10 до 18м, а пројектом је планирано да се за потребе изградње хала изведе око 27.500 метара шипова. Започети су радови на Универзалној хали, а ускоро се планирају паралелни радови и на суседној хали број 3. У склопу прве фазе, за све хале се предвиђа утрошак око 28.000 м3 бетона и 3.200 тона арматуре.
Фото: srbija2027.gov.rs Тренутно се на 130 хектара земље, од укупно 247 хектара, изводе припремни радови. Фото: Војводина уживо У оквиру пројекта EXPO2027 предвиђена је и изградња нове пруге која ће повезивати нови стадион, Експо, Аеродром Никола Тесла и Земун Поље, а биће дужине 18 км, предвиђена за брзине до 120 км на сат, а која ће после настављати ка Обреновцу.
Фото: srbija2027.gov.rs У плану је изградња и 1.500 нових станова, 5 саобраћајница дужине 7,8 километара и петља која је везана за обилазницу око Београда.
За потребе реализације међународне специјализоване изложбе EXPO2027 биће изграђено седам хала – Универзална хала мултифункционалног карактера и шест изложбених хала које су распона 45м+45м. Универзална хала ће бити распона 90 метара.
Фото: Војводина уживо Изградњом потпуно новог дела града у Сурчину, улагањем у инфраструктуру потребну за успешно одржавање светске изложбе EXPO2027, наставља се период најбржег економског развоја Србије и даје се нови замајац развоју наше привреде.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)


„Да подигнемо лествицу на највиши могући ниво. Јер ако не сањате велике снове, никакве нећете моћи да остварите“, изјавио је председник Србије Александар Вучић представљајући програм “Скок у будућност – Србија EXPO2027”
Danas su Velike – zimske zadušnice

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Градимо снове: EXPO2027 скок у напреднију будућност (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.