EVROPSKE DRŽAVE U STRAHU: Rusija isporučila nuklearno oružje Belorusiji, oglasio se Lukašenko - Imamo jače bombe od SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 08:41

EVROPSKE DRŽAVE U STRAHU: Rusija isporučila nuklearno oružje Belorusiji, oglasio se Lukašenko - "Imamo jače bombe od SAD"

Rekao je da su neka tri puta snažnija od atomskih bombi koje su SAD bacile na Hirošimu i Nagasaki 1945.

Belorusija je počela da dobija taktičko nuklearno oružje od Rusije, rekao je njen lider.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je za rusku državnu televiziju da njegova zemlja preuzima oružje, za koje je rekao da su neka tri puta snažnija od atomskih bombi koje su SAD bacile na Hirošimu i Nagasaki 1945.

- Imamo rakete i bombe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje smo dobili od Rusije - rekao je on u intervjuu, prenosi Sky news.

Ruski lider Vladimir Putin je naglasio da će Moskva zadržati kontrolu nad njihovom upotrebom, ali je Lukašenko rekao da neće oklevati da ih upotrebi ako se Belorusija suoči sa agresijom.

Raspoređivanje je prvi takav potez Moskve izvan Rusije od pada Sovjetskog Saveza.

Ovo raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja pomno prate SAD i njihovi saveznici, kao i Kina, koja je više puta upozoravala na upotrebu nuklearnog oružja u ratu u Ukrajini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Belorusija počela da preuzima rusko nuklearno oružje

Izvor: VOA, 14.Jun.2023

MINSK - Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da je njegova zemlja počela da preuzima rusko taktičko nuklearno oružje, od kojih su neki komadi tri puta snažniji od atomskih bombi koje su SAD bacile na Hirošimu i Nagasaki 1945. godine. Ovo je prvi put da Rusija, još od vremena Sovjetskog...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.