EVROPSKA ZEMLJA UVODI RIGOROZNE KAZNE: Za kršenje novih pravila za putovanja zatvor i do 10 GODINA

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2021, 16:39

EVROPSKA ZEMLJA UVODI RIGOROZNE KAZNE: Za kršenje novih pravila za putovanja zatvor i do 10 GODINA

Putnici koji se ne izjasne da su bili u bilo kojoj od 33 takozvane zemlje crvene liste suočeni su sa zatvorskom kaznom do 10 godina

Stanovnici Velike Britanije i Irske koji se vraćaju sa žarišta koronavirusa suočeni su sa novčanom kaznom u iznosu od 10.000 funti i deset godina zatvora ako prekrše nova pravila putovanja, rekao je ministar zdravstva Met Henkok.

Ljudi koji moraju u karantin u hotelima moraće da plate 1.750 funti, rekao je on. Ovo pokriva troškove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smeštaja, prevoza i testiranja.

. Oni koji ne odlaze u karantin u hotelima kada im se to zatraži sledi novčana kazna od 5.000 do 10.000 funti.

Putnici se suočavaju s novčanom kaznom u iznosu do 10.000 funti ako ne odu u karantin, a one koji lažu u putničkim formularima čeka zatvorska kazna u trajanju od 10 godina.

Henkok je rekao je da je ugovoreno da 16 hotela započnu program u ponedeljak. Takođe je potvrdio da će novi režim "pojačanog testiranja" za sve međunarodne putnike takođe početi u ponedeljak, sa dva testa potrebna tokom procesa karantina.

Sekretar za zdravstvo rekao je poslanicima da se svi oni koji se oglušuju o ova pravila stavljaju sve ljude u rizičnu situaciju.

- Putnički prevoznici imaće zakonsku dužnost da se uvere da su se putnici prijavili za ove nove aranžmane pre nego što otputuju i biće kažnjeni ukoliko to ne učine, a mi ćemo odrediti oštre novčane kazne za ljude koji se ne pridržvaju novih uputa - rekao je Henkok u obraćanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.