EVROPSKA DRŽAVA PRISKAČE U POMOĆ: Šalje brod sa podmornicom, možda i poslednja šansa da se spasu nestali turisti (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 18:26

EVROPSKA DRŽAVA PRISKAČE U POMOĆ: Šalje brod sa podmornicom, možda i poslednja šansa da se spasu nestali turisti (VIDEO)

U toku je borba sa vremenom

Francuska će poslati brod sa podmornicom u operaciju spasavanja nakon nestanka podmornice koja je prevozila bogate turiste do mesta na kojem je olupina "Titanika", saopštilo je danas francusko Ministarstvo obrazovanja.

Brodom "Atalante" upravlja istraživački institut "Ifremer", za koji je nadležno Ministarstvo obrazovanja. Izvor iz francuske Vlade je dodao da je jedan francuski državljanin među onima koji su nestali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa podmornicom.

U nestaloj podmornici nalaze se britansko-pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov sin Sulejman. Veruje se da je sa njima i britanski biznismen i istraživač Hemiš Harding.

Pol-Anri Nargolet, bivši ronilac francuske mornarice koji je ranije istraživao "Titanik", takođe je u podmornici, a peta osoba je Stokton Raš, direktor "Oušengejta", kompanije koja organizuje ova zaranjanja, preneo je Rojters.

Kontakt sa njima izgubljen je u nedelju, 18. juna, oko sat i 45 minuta nakon zaranjanja do mesta na kojem leži olupina "Titanika", kod obale Njufaundlenda u Kanadi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.