EVROPA STREPI OD KINESKE MOĆI! Izjava Ursule fon der Lajen otkrila i više nego što treba: Njihov stav je odlučujući faktor

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2023, 12:55

EVROPA STREPI OD KINESKE MOĆI! Izjava Ursule fon der Lajen otkrila i više nego što treba: Njihov stav je odlučujući faktor

Ovo je odlučujući faktor.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da će stav Kine prema ratu u Ukrajini biti "odlučujući faktor za odnose EU i Kine".

Kina, kao stalna članica Saveta bezbednosti UN, imala je odgovornost da odigra konstruktivnu ulogu u unapređenju mira zasnovano na teritorijalnom integritetu Ukrajine, uz povlačenje ruskih snaga, rekla je predsednica EK.

- Bilo koji mirovni plan koji bi učvrstio ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << aneksije jednostavno nije održiv plan - rekla je Fon der Lajen u govoru u Briselu pred put u Peking, preneo je Rojters.

Ona je kazala da će "odlučujući faktor za nastavak odnosa EU-Kina biti kako Kina nastavlja da se ophodi prema Putinovom ratu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.