EVO ŠTA SE DOGODILO KADA JE STIGAO DO POSLEDNJEG NIVOA! Ceo svet je punih 34 godine POKUŠAVAO DA POBEDI TETRIS, a to je sada uspelo TRINAESTOGODIŠNJEM DEČAKU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jan.2024, 21:52

EVO ŠTA SE DOGODILO KADA JE STIGAO DO POSLEDNJEG NIVOA! Ceo svet je punih 34 godine POKUŠAVAO DA POBEDI TETRIS, a to je sada uspelo TRINAESTOGODIŠNJEM DEČAKU (VIDEO)

Za 38 minuta stigao je do 157 nivoa.

Veruje se da je tinejdžer iz američke države Oklahoma, 13-godišnji Vilis Gibson, postao prvi čovek koji je uspeo da pobedi popularnu Nintendovu video-igricu Tetris, koja je "lansirana" pre 34 godine. Kako prenosi BBC, dečak je na svom YouTube kanalu objavio video trenutka kad je dostigao nivo 157, što je na kraju izazvalo "pad" igrice.

- Onesvestiću se, ne osećam prste - rekao je Gibson prije nego što se, svladan silnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uzbuđenjem, srušio natrag u stolicu.

Trebalo mu je samo 38 minuta da pobedi Tetris, a do prije nekoliko godina igrači su verovali kako je moguće doći samo do nivoa 29.

Popularnu video-igricu, u kojoj se blokovi sve većom brzinom slažu u savršene horizontalne linije, 1984. stvorio je sovjetski inženjer Aleksej Pajitnov, a globalnu popularnost ista je stekla nakon debija na Nintendo Entertainment Systemu (NES) i Nintendovoj Game Boy ručnoj konzoli 1989. godine.

Danas se omiljeni Tetris može igrati na nizu konzola i platformi, uključujući i mobilne telefone.

Profesionalni igrač Tor Ackerlund 2010. uspeo je dostignuti nivo 30 koristeći tehniku zvanu "hipertapping", u kojoj igrač vibrira prstima na način koji pomiče kontroler brže od brzine u igri.

Tinejdžer Villis Gibson kaže kako Tetris igra od svoje 11. godine i takmičio se na nekoliko turnira.

- Kad sam počeo igrati ovu igricu, nisam očekivao da ću je ikad srušiti ili pobediti - objavio je na svom YouTube kanalu, na kojem se predstavlja kao Blue Scuti. Osim što je pobedio igru, dečak je oborio i ukupni rezultat te tri druga svetska rekorda Tetrisa.

Drugi igrači sad pokušavaju oboriti rekorde ovog 13-godišnjaka, a mnogi dokumentuju svoje pokušaje na društvenim mrežama i veb stranicama za videostreaming.

Izvor: Srbija Danas/BBC/Jutarnji list

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pune 34 godine svet je pokušavao da pobedi Tetris! To je uspelo ovom dečaku: "Onesvestiću se, ne osećam prste!" (VIDEO)

Izvor: 24sedam.rs, 03.Jan.2024

Vilis Gibson (13), postao prva osoba koja je pobedila popularnu Nintendo video igricu Tetris koja je „lansirana” pre 34 godine

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.