EVO ŠTA NAS ČEKA DO KRAJA AVGUSTA! Struka otkrila šta se krije iza PADA BROJA OBOLELIH i kada će se virus smiriti

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 09:53

EVO ŠTA NAS ČEKA DO KRAJA AVGUSTA! Struka otkrila šta se krije iza PADA BROJA OBOLELIH i kada će se virus smiriti

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović najavio uzbudljive vesti!

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Branislav Tiodorović ocenio je da broj novozaraženih od korone polako opada i da se do kraja avgusta može očekivati relativno smirivanje situacije ako bi se mere poštovale kao do sada.

- Da se razumemo, virus će i dalje biti tu, ali bi svakako trebalo da bude manje pozitivnih na dnevnom nivou, a to su ta takozvana sporadična >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << javljanja koja podrazumevaju oko petoro novozaraženih bez preminulih - rekao je Tiodorović.

Kako je objasnio, situacija ide u dobrom smeru zato što stanovništvo poštuje mere, one daju rezultate i tako bi trebalo da ostane, a svakome je već jasno da će život morati da se nastavi sa virusom.

- Do kraja avgusta može dosta toga da se sredi, a u septembru ako se budemo odgovorno ponašali mogli bismo da dopustimo održavanje pojedinih manifestacija koje su i te kako potrebne ljudima. Kako publici tako i organizatorima, ali i glumcima, muzičarima koji moraju od nečeg da žive - rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, "bolje je nešto organizovati i u manjem obimu nego nikako, ali uz strogo poštovanje mera".

- Nema epidemije, pandemije koja je samo zdravstveni problem, ona je i sociološki, psihološki, ekonomski i politički problem. Sve je to povezano - obajasnio je Tiodorović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.