EVO KOJA KAZNA PRETI DEČAKU KOJI JE UBIO BRATA: Ove stvari o tragediji kod Mladenovca ostaju misterija

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 19:54

EVO KOJA KAZNA PRETI DEČAKU KOJI JE UBIO BRATA: Ove stvari o tragediji kod Mladenovca ostaju misterija

Dečak (14) slučajno ubio brata dok su se igrali s lovačkom puškom.

Uz stravičan događaj koji je potresao selo, detektivi se suočavaju s pitanjem o krivici bake (56) i unuka zbog neadekvatnog posedovanja vatrenog oružja.

Prema izjavama advokata Krsta Bobota, baka bi mogla biti suočena s optužbama za nelegalno posedovanje oružja, dok je krivica dečaka povezana s krivičnom odgovornošću. S obzirom na njegovu maloletnost, on neće biti kažnjen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zatvorskom kaznom, već bi mu mogla biti izrečena vaspitna mera u trajanju koje će sud odrediti.

- Još uvek je nepoznanica u čijem je puška vlasništvu. Ako je bila u dedinom, a ostavinskim postupkom koji možda nije okončan, ona nije prijavljena kao zaostavština, onda baka dečaka može da odgovara za nelegalno posedovanje oružja, za šta zakon propisuje zatvorsku kaznu od šest meseci do pet godina zatvora. Ukoliko je, pak, posle ostavine postala vlasnik puške, a držala ju je u svojoj sobi na zakonom neprimeren način, odnosno dostupnu maloletnoj deci, opet je odgovorna, ali eventualno za neadekvatno držanje oružja ili izazivanje opšte opasnosti - kaže Bobot za Novosti.

Selo je preplavljeno tugom zbog tragičnog incidenta, a među komšijama vlada šok i neverica. Puška koja je bila uključena u nesreću postala je predmet rasprave, jer je navodno bila porodično nasleđe. Istraga će razjasniti sve detalje ovog nemilog događaja, koji se prema rečima advokata čini kao situaciono delo ili delo iz nehata.

- Selo nam je zavijeno u crno - priča jedan od komšija.

- Ljudi se zatvorili u kuće, a u prolazu se jedni drugima jedva javimo. Nije samo porodica nastradalog mališana u žalosti, svi smo, jer je reč o divnim ljudima i deci. Eto šta se dogodi zbog dečije igre. Prokleta puška!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.