EU želi da pojača sankcije Rusima

Izvor: B92, 11.Apr.2014, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU želi da pojača sankcije Rusima

Brisel -- Ministri spoljnih poslova EU razmatraju mogućnost proširenja liste sankcionisanih ruskih zvaničnika zbog ruske aneksije poluostrva Krim.

Kako je javio AP, visoki zvaničnik EU je rekao da vlade država članica EU žele da pojačaju sankcije protiv Rusije kako bi sprečili Moskvu "da dalje destabilizuje situaciju u istočnoj Ukrajini".

Zvaničnik EU koji je želeo da ostane anoniman dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da se ne očekuje da će ministri EU u ponedeljak u Luksemburgu odlučiti o novim sankcijama, ali je dodao da je moguće da se na tom sastanku postigne dogovor o pripremanju nove liste sankcionisanih osoba.

Američka agencija podseća da svaka nova lista sankcija, za koju je uobičajeno da podrazumeva zabranu putovanja i blokiranje novčanih sredstava, zahteva jednoglasni sporazum svih 28 članica EU.

Za sada lista osoba koje je sankcionisala EU podrazumeva 33 ruska zvaničnika .

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU razmatra proširenje liste sankcionisanih osoba

Izvor: Blic, 11.Apr.2014

Ministri spoljnih poslova EU razmatraju mogućnost proširenja liste sankcionisanih ruskih zvaničnika zbog ruske aneksije poluostrva Krim, saopštio je danas visoki zvaničnik Unije...Kako je javio AP, zvaničnik EU je rekao da vlade država članica EU žele da pojačaju sankcije protiv Rusije kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.