EU razmatra proširenje liste sankcionisanih osoba

Izvor: Blic, 11.Apr.2014, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU razmatra proširenje liste sankcionisanih osoba

Ministri spoljnih poslova EU razmatraju mogućnost proširenja liste sankcionisanih ruskih zvaničnika zbog ruske aneksije poluostrva Krim, saopštio je danas visoki zvaničnik Unije.

Kako je javio AP, zvaničnik EU je rekao da vlade država članica EU žele da pojačaju sankcije protiv Rusije kako bi sprečili Moskvu "da dalje destabilizuje situaciju u istočnoj Ukrajini".

Zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU koji je želeo da ostane anoniman dodao je da se ne očekuje da će ministri EU u ponedeljak u Luksemburgu odlučiti o novim sankcijama, ali je dodao da je moguće da se na tom sastanku postigne dogovor o pripremanju nove liste sankcionisanih osoba.

Američka agencija podseća da svaka nova lista sankcija, za koju je uobičajeno da podrazumeva zabranu putovanja i blokiranje novčanih sredstava, zahteva jednoglasni sporazum svih 28 članica EU.

Za sada lista osoba koje je sankcionisala EU podrazumeva 33 ruska zvaničnika .

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nove sankcije iz EU u ponedeljak?

Izvor: B92, 11.Apr.2014

Brisel -- Šefovi diplomatija članica EU će u ponedeljak na sastanku u Luksemburgu proširiti listu osoba kojima je zabranjeno da putuju i raspolažu imovinom u EU...“Ministarski savet će proširiti evropske sankcije protiv pojedinaca koji su proneverili ukrajinske državne fondove”, kaže se u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.