EU o ranjavanju Srbina na KiM: Hitno

Izvor: B92, 13.Okt.2021, 13:32

EU o ranjavanju Srbina na KiM: "Hitno"

Evropska unija oglasila se povodom akcije kosovske policije u južnoj pokrajini, u kojoj je ranjen jedan Srbin.

Šef diplomatije EU Žosep Borelj pozvao je na hitan prekid nasilja i jednostranih poteza na severu Kosova.

Na desetine građana je povređeno kada je kosovska policija upala u Kosovsku Mitrovicu i još nekoliko gradova na KiM. Kosovska policija u jednom trenutku ispalila je šok bombe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i suzavac na okupljene Srbe, a u Zvečanu je ranjen Srećko Sofronijević hicem u leđa (36).

Usled tenzija na KiM, predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi u 15 sati da se sastane u Raškoj sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se danas povodom incidenata na Kosovu i tražila da KFOR i NATO hitno reaguju i "obuzdaju premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija".

Podsećanja radi, oglasio se i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je kazao da je ova akcija "još jedna provokacija" premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija.

Pratite iz minuta u minut dešavanja u Kosovskoj Mitrovici u live blogu B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Raška,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: "Rekao sam Lajčaku šta mislim i završio razgovor"

Izvor: B92, 13.Okt.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je izjavu za TV Prva u Raškoj pre sastanka sa predstavnicima Srba na severu KiM..."Čekam da se sretnem sa Srbima sa Kosova. Kontaktirao sam Miroslava Lajčaka, rekao mu šta mislim i završio razgovor. Mislim da su Srbi bili najuznemireniji", kazao je Vučić...

Nastavak na B92...

Suzavac i šok bombe tokom akcije kosovske policije, u toku sastanak Vučića sa Srbima sa KiM

Izvor: Radio 021, 13.Okt.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Raškoj sa Srbima sa Kosova i Metohije.

Nastavak na Radio 021...

OTKRIVAMO Evo zašto je Kurti danas brutalno upao na sever Kosova i koje je sve jedinice poslao na Srbe

Izvor: Blic, 13.Okt.2021

U današnjoj akciji na severu Kosova učestvovala je specijalna operativna jedinica kosovske policije, ali i takozvana interventna jedinica regiona, čiji pripadnici nisu ni znali gde ih komanda upućuje. Brutalni upad na sever u kome je korišćena vatrena municija, gumeni meci, šok bombe i suzavac,...

Nastavak na Blic...

Ðelić: Šok i suzavac doprineli smrti moje majke

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2021, 07:53

KOSOVSKA MITROVICA - Brutalna akcija specijalnih jedinica Kosovske policije, u kojoj je hicem iz vatrenog oružja teško povrijeđen Srećko Sofronijević, bitno je uticala i na smrt Verice Ðelić (71) iz Zvečana u čijem su dvorištvu kosovski specijalci ispalili veliku količinu suzavca i ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.