Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jan.2014, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Posao bez ograničenja za Rumune i Bugare

Državljani Rumunije i Bugarske od danas mogu da rade bez ikakvih ograničenja na teritoriji čitave EU. Tranzicione kontrolne mjere nametnute su ovim zemljama kada su primljene u evropski blok 2007. godine kao njene najsiromašnije države. Bugari i Rumuni punih sedam godina nisu imali ista prava na zapošljavanje kao državljani ostalih zemalja EU, prenio je BBC. Pojedine bogate članice Unije strahuju da će uslijediti masovne migracije stnovništva iz ove dvije istočne članice...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugari i Rumuni od danas punopravni radnici EU

Izvor: Mondo, 01.Jan.2014

Državljani Rumunije i Bugarske od danas mogu da rade bez ikakvih ograničenja na teritoriji čitave EU.

Nastavak na Mondo...

Građani Rumunije i Bugarske od danas slodobno rade u celoj EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jan.2014

Građani Rumunije i Bugarske od danas mogu da rade slobodno u čitavoj EU, pošto su posle sedam godina od priključenja njihovih zemalja Uniji, ukinute i poslednje restrikcije koje su ih sprečavale da nađu posao u nekim drugim zemljama EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.