ETNA PONOVO PRORADILA! Vulkan izbacuje lavu i vatru, aerodrom u Kataniji povremneno zatvoren - meštani zabrinuti (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2021, 15:24

ETNA PONOVO PRORADILA! Vulkan izbacuje lavu i vatru, aerodrom u Kataniji povremneno zatvoren - meštani zabrinuti (VIDEO)

Italijanski nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju u subotu je zabeležio povećanu aktivnost.

Etna na italijanskom ostrvu Sicilija ponovo je proradila nakon veoma aktivne godine za jedan vulkan.

Snimci i fotografije pokazuju kako lava teče duž jugoistočne strane kratera, a stub dima se diže visoko u nebo.

Za sada nema informacija o šteti.

Etna je visoka 3.357 metara, a od sredine februara nekoliko puta je izbacila lavu i pepeo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zabeleženo je oko 50 erupcija.

Zbog vulkanske aktivnosti planine Etne, često impresivne za posmatranje, poslednjih godina administracija aerodroma Кatanija je povremeno bila prinuđena da ga zatvori za saobraćaj zbog pepela na pisti.

Sicilijanska vlada je u septembru obećala 2 miliona evra za pomoć okolnim gradovima i opštinama zbog štete na njihovoj imovini izazvane pepelom i sitnim kamenjem lave koje je padalo tokom vulkanske aktivnosti.

🔴 #ÚLTIMAHORA‼️ #URGENTE‼️ 🌋

El #Volcán 🌋 #Etna ha entrado en erupción.

🛎Telegram:

@espiritutemplario#Dios #Jesucristo #Templario

"Pensaron enterrarnos sin saber que éramos semilla". pic.twitter.com/IBEgfJpgb8

— Pili Mallorca (@mpilipm) October 23, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.